DIÓS KALÁCS

2013.01.09 12:48

A diós-kalács pártiak most figyelem, recept következiik!

Hozzávalók:
*50 dkg liszt
*1 egész tojás
*2 db tojássárgája
*3 dkg élesztő
*1 mokkáskanál cukor
*1 evőkanál porcukor
*6 evőkanál olvasztott vaj
*tej
*csipet só
*darált dió
*lekvár
Elkészítés:
Az élesztőt fél dl tejben a cukorral felfuttatjuk. Amikor felfutott, a lisztbe öntjük, és 1 egész tojással, 1 tojássárgával, 1 evőkanál porcukorral, csipet sóval és annyi tejjel, hogy puha legyen, jól kidolgozzuk. Közben 5 evőkanál olvasztott, de nem forró vajat dolgozunk bele. Kétszeresére kelesztjük.

Átgyúrjuk, 2 részbe vágjuk. Cipókat formálunk, majd kisodorjuk. Lekvárral lekenjük, cukrozott darált dióval megszórjuk, majd feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük.