BEIGLI
1/2kg liszt
25dkg margarin
2tojás
5dkg porcukor
2dkg élesztő
2dl tej
pici só
az élesztőt langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk. a lisztet a vajjal elmorzsoljuk. a felvert tojásokat,a felfuttatott élesztőt, cukrot, sót tejet hozzáadjuk, és gyorsan összedolgozzuk.Deszkán 2 órát PIHENTETJÜK, majd 4 cipót formázunk és 1/2 cm vastagságra nyújtuk, a tölteléket hidegen rákenjük, a szélénél 2cm-re üresen hagyjuk.feltekerjük és a csavarás vége alul legyen a tepsiben. egész tojással megkenjük 1órát langyos helyen kelesztjük. majd utánna kenjük át tojásfehérjével, 1/2 órára hideg helyre tegyük. szurkáljuk meg az oldalait gyengén, tűvel, forró sütőbe 25-30percig sütjük, de a sütöt ne nyitogassuk.
TÖLTELÉKEK:
30dkg dió
20dkg porcukor
10dkgbuzadara
citromhéj
10dkg mazsola
3dl vizből cukorral szirupot főzünk levesszük a tüzről és a többit belekeverjük , és kihütjük,/ én már szét szoktam osztani, igy egyformán kerül mindbe.
Töltelék: 30dkgmák,20dkg cukor,3dltej 1van cukor,5dkg buzadara. a tejet felforraljuka darát,mákkal összekeverjük és végül a cukrot, és ezt is kikell hüteni, és ugyanugy elosztani, hogy egyforma mennyiség kerüljön egy egy rudba.
Jó étvágyat hozzá, nagyon finom!!!!!!!!!!!!!!!!